Tak jsme se při včerejším průzkumu zahraničního trhu v Budapešti na dnešní menu nechali inspirovat a nakoupili jsme na „trochu“ lepším Zelňáku – tržišti Vásárcsarnok. Co si budeme povídat – má to střechu a maďaři si opravdu zakládají na lokálních surovinách a kulinářské tradici. Stále se je co učit.
Hrášková krémová polévka s česnekovým krutonem
Zeleninový vývar, zelený hrášek, brambory, smetana, máslo, hladkolistá petržel, pečivo, česnek (Vegetariánské, bez krutonu bezlepkové)
45,-
Kuře na paprice s dušenou tarhoňou
Kuřecí čtvrtky, cibule, paprika maďarská, kořenová zelenina, bobkový list, smetana, světlá jíška, tarhoňa – maďarské těstoviny
98,-
Lečo s opečeným bramborem
Papriky, rajčata, cibule, maďarská paprika, vejce, brambory
(Vegetariánské, bezlepkové)
89,-
Steak z hovězí roštěné s teriyaki omáčkou a wasabi majonézou
175,-
Salát s pečenou červenou řepou, kozím sýrem a čočkou Puy
Červená řepa, kozí sýr, zelená francouzská čočka, salátové lůžko, petržel, máta, olivový olej extra virgin, balsamikový ocet (Vegetariánské, bezlepkové)
115,-
Domácí sladkosti:
Lívance s dušenými jablky 78,-
Lívance s dýňovým kompotem 78,-
Přílohy:
Vařené brambory 25,-
Bramborová kaše 30,-
Opékané brambory 35,-
Arabský chleba 2ks 25,-
Tortilla.2ks 25,-
Košík pečiva 10,-
4. 11. 2014
Žádné komentáře:
Okomentovat