22.5.2013
Denní nabídka:
Krém
z červené řepy s gorgonzolou sypaný sezamem
Pečená červená řepa, zeleninový vývar, gorgonzola, sezam
(Vegetariánské,
bezlepkové) 35,-
Pošírovaná
kuřecí prsa sypaná bylinkovou strouhankou, šťouchaný brambor s jarním
hráškem
Kuřecí prsa, zeleninový vývar, bouquet garni, bílé víno, strouhanka, bylinky, brambory, hrášek
Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit, tato metoda je velmi šetrná k masu, které si tak zachová veškeré chuťové kvality
Kuřecí prsa, zeleninový vývar, bouquet garni, bílé víno, strouhanka, bylinky, brambory, hrášek
Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit, tato metoda je velmi šetrná k masu, které si tak zachová veškeré chuťové kvality
Příloha – šťouchaný
brambor s jarním hráškem
(Bez posypu strouhankou bezlepkové) 97,-
(Bez posypu strouhankou bezlepkové) 97,-
Bulgur
s jarními fazolkami, hráškem a sýrem Bergader
Bulgur, zeleninový vývar,
jarní fazolky, čerstvý hrášek, jarní cibulka, máta, hladkolistá petržel, sýr
Bergader
(Vegetariánské) 86,-
(Vegetariánské) 86,-
Steak a obědový salát týdne
Krůtí
steak na čerstvých bylinkách s novými bramborami, salsou verde a
špenátovým salátkem
Krůtí stehenní steak, rozmarýna, citronový tymián, rané brambory, domácí salsa verde, mladý špenát
Krůtí stehenní steak, rozmarýna, citronový tymián, rané brambory, domácí salsa verde, mladý špenát
(Bezlepkové) 146,-
Dubáčkový
salát s kozím sýrem, zelenou čočkou a červenou řepou
Salát dubový od
pěstitelky paní Drápalové z Břeclavi, pečená červená řepa, francouzská
zelená čočka, čerstvý kozí sýr, máta, hladkolistá petržel
(Vegetariánské, bezlepkové) 95,-
Domácí sladkosti:
Čokoládové brownies podávané s plátky jahod a domácí
šlehačkou 35,-
Domácí lívance s jahodami a sladkou smetanou 68,-
Žádné komentáře:
Okomentovat