Tento víkend vaříme z bio telecího masa od pana Chadima z bio farmy farmy Chadimův mlýn v Horních Dubenkách. Na biofarmě najdete stádo mastného skotu Aberdeen-Angus na 50 hektarech luk a pastvin. Stádo s plemenným býkem je celoročně na pastvinách kolem mlýna. Z luk a pasvin sklízené seno a otavy slouží pro krmení. Provoz na farmě je ekologický – přirozený bez chemických postřiků a hnojiv.
Přejeme dobrou chuť!
Kachní polévka ze zeleninou a domácími nudlemi
Kachní vývar, kachní maso, cibule, česnek, bouquet garni, kořenová zelenina, domácí nudle (Bez nudlí bezlepkové)
35,-
Bio telecí flank steak s houbovou omáčkou
Bio telecí pupek z Chadimova mlýna, šalvěj, hřiby z Vysočiny, smetana (Bezlepkové)
228,-
Dušené bio telecí z Chadimova mlýna
Bio telecí plec, kořenová zelenina, cibule, rajčata, česnek, máslo, jehněčí vývar, bílé víno (Bezlepkové)
123,-
Salsiccia s červenou čočkou
Italská klobása Salsiccia, červená čočka, cibule, vývar, kořenová zelenina, rajčata (Bezlepkové)
88,-
Losos pečený na bylinkách s Crème fraîche
Losos norský, Crème fraîche 38%, cibule, česnek, yzop, oregano, kopr (Bezlepkové)
115,-
Smažený květák s domácí tatarskou omáčkou
Květák od pěstitelky paní Dlapalové z Břeclavi, trojobal (Vegetariánské)
89,-
Přílohy:
Vařené brambory s máslem
25,-
Opékané brambory
35,-
Bramborové noky
39,-
Domácí karlovarský knedlík
35,-
Brambory dovážíme z farmy v Dolních Dubňanech
Steak a obědový salát týdne
Krůtí steak na tymiánu se smetanovou omáčkou a šťouchanými parmazánovými bramborami
Krůtí stehenní steak 2oog
(Bezlepkové)
146,-
Salát s pečenou dýní Hokaido, kozím sýrem a prosciuttem
Čerstvý kozí sýr, prosciutto crudo, pečená dýně Hokaido, směs salátových listů, med, vinaigrette
(Bezlepkové)
125,-
Domácí sladkosti:
Broskvový koláč se smetanou
35,-
Čerstvé fíky smažené na másle s karamelem, kešu oříšky a kysanou smetanou
79,-
Domácí lívance s banány a čokoládou
68,-
28. 9. – 29. 9. 2013 Bio víkend
Žádné komentáře:
Okomentovat