sobota 26. července 2014

Víkendová nabídka 26.-27. 7. 2014

018639Fazole obsahují významný podíl bílkovin, vitaminy A, B, C, vápník, fosfor i železo.
Vápník je nutný pro zdravý vývoj kostí a jeho potřeba je obzvláště vysoká u dětí ve vývoji. Nejdůležitějším zdrojem tohoto prvku je mléko, fazole ovšem mohou být zdrojem rovnocenným, ocení je především rodiče dětí s alergií na mléčnou laktózu.
Fazole jsou ceněny i pro vysoký obsah vlákniny. Nerozpustná vláknina usnadňuje zažívání, ta rozpustná zase snižuje obsah cukru a cholesterolu v krvi.
Významný je i velký podíl bílkovin. Právě bílkoviny se při trávení rozkládají na aminokyseliny, které jsou stavebními cihličkami buněk.
Fazole jsou významným zdrojem kyseliny listové, která je potřebná pro zdravý růst buněk, podporuje krvetvorbu – vývoj červených krvinek – a je důležitá pro zdravý vývoj plodu v těhotenství.


Hovězí vývar s domácími nudlemi 45,-

Hovězí maso, morkové kosti, kořenová zelenina, nudle

(bez nudlí bezlepkové)


Zelená fazolka na kyselo s hovězím masem a vařeným bramborem 112,-

Hovězí krk, fazolka, kysaná smetana, žloutky, citronová šťáva, brambory (bezlepkové)


Vařené hovězí maso s vařenými bramborami ss rajčatovým salátem a tatarkou 118,-

Hovězí krk, brambory (bezlepkové)


Zelená fazolka na kyselo s vejcem a vařeným bramborem 87,-

fazolka, kysaná smetana, žloutky, citronová šťáva, brambory ((vegetariánské-bezlepkové)


Plněné čekankové listy ricottou a bylinkami s bramborem 79,-

(vegetariánské-bezlepkové)

Týdenní nabídka

Ražniči, opekaný brambor, salátek 163

Jehněčí maso, vepřové maso, slanina, cibule, papriky

Zapečený balkanský sýr se zeleninou 94

balkánský sýr, rajčata, papriky, kalamata olivy, panenský olivový olej, pepř

(Vegetariánské, bezlepkové)

Cuketový salát s jogurtem 108

Cukety, zelená paprika, směs salátů, balsamico, citron

(Vegetariánské, bezlepkové)

Domácí sladkosti:

Lívance s čersvými jahodami 78

Lívance s čersvými borůvkami 78

Lívance s čersvými malinami 78



Víkendová nabídka 26.-27. 7. 2014

Žádné komentáře:

Okomentovat