středa 22. května 2013

22.5.2013



22.5.2013
Denní nabídka:

Krém z červené řepy s gorgonzolou sypaný sezamem
Pečená červená řepa, zeleninový vývar, gorgonzola, sezam
(Vegetariánské, bezlepkové)                                                     35,-

Pošírovaná kuřecí prsa sypaná bylinkovou strouhankou, šťouchaný brambor s jarním hráškem
Kuřecí prsa, zeleninový vývar, bouquet garni, bílé víno, strouhanka, bylinky, brambory, hrášek
Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit, tato metoda je velmi šetrná k masu, které si tak zachová veškeré chuťové kvality
Příloha – šťouchaný brambor s jarním hráškem
(Bez posypu strouhankou bezlepkové)                                    97,-

Bulgur s jarními fazolkami, hráškem a sýrem Bergader
Bulgur, zeleninový vývar, jarní fazolky, čerstvý hrášek, jarní cibulka, máta, hladkolistá petržel, sýr Bergader
(Vegetariánské)                                                         86,-

Steak a obědový salát týdne
Krůtí steak na čerstvých bylinkách s novými bramborami, salsou verde a špenátovým salátkem
Krůtí stehenní steak, rozmarýna, citronový tymián, rané brambory, domácí salsa verde, mladý špenát
(Bezlepkové)                                                             146,-

Dubáčkový salát s kozím sýrem, zelenou čočkou a červenou řepou
Salát dubový od pěstitelky paní Drápalové z Břeclavi, pečená červená řepa, francouzská zelená čočka, čerstvý kozí sýr, máta, hladkolistá petržel
(Vegetariánské, bezlepkové)                                               95,-

Domácí sladkosti:
Čokoládové brownies podávané s plátky jahod a domácí šlehačkou                        35,-

Domácí lívance s jahodami a sladkou smetanou                                            68,-

Žádné komentáře:

Okomentovat