čtvrtek 23. května 2013

23.5.2013




23.5.2013
Denní nabídka:

Hovězí vývar s domácími nudlemi
Hovězí vývar, kořenová zelenina, domácí nudle nejmilejší babičky paní Brabcové
(Bez nudlí bezlepkové)                                               35,-

Rajská omáčka s hovězím masem a perníkovým houskovým knedlíkem
Hovězí maso – ořech, rajčatový protlak, rajčatové pyré, smetana, cibule, hovězí vývar
Příloha – domácí perníkový houskový knedlík         107,-

Pošírovaná kuřecí prsa sypaná bylinkovou strouhankou, šťouchaný brambor s jarním hráškem
Kuřecí prsa, zeleninový vývar, bouquet garni, bílé víno, strouhanka, bylinky, brambory, hrášek
Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit, tato metoda je velmi šetrná k masu, které si tak zachová veškeré chuťové kvality
Příloha – šťouchaný brambor s jarním hráškem
(Bez posypu strouhankou bezlepkové)                                    97,-

Zeleninové lečo s gratinovanou cuketou
Rajčata, papriky, cibule, bílé víno, bouquet garni, vejce, cuketa
Příloha – pečivo nebo nové brambory
(Vegetariánské, s bramborem bezlepkové)             79,-

Steak a obědový salát týdne
Krůtí steak na čerstvých bylinkách s novými bramborami, salsou verde a špenátovým salátkem
Krůtí stehenní steak, rozmarýna, citronový tymián, rané brambory, domácí salsa verde, mladý špenát
(Bezlepkové)                                                             146,-

Dubáčkový salát s kozím sýrem, zelenou čočkou a červenou řepou
Salát dubový od pěstitelky paní Drápalové z Břeclavi, pečená červená řepa, francouzská zelená čočka, čerstvý kozí sýr, máta, hladkolistá petržel
(Vegetariánské, bezlepkové)                                               95,-

Domácí sladkosti:
Jahodový dort se žloutkovým krémem                                                           35,-
Domácí lívance s jahodami a sladkou smetanou                                            68,-

Žádné komentáře:

Okomentovat