středa 22. května 2013

22.5.2013

22.5.2013

Denní nabídka:



Krém z červené řepy s gorgonzolou sypaný sezamem

Pečená červená řepa, zeleninový vývar, gorgonzola, sezam (Vegetariánské, bezlepkové)                  35,-



Pošírovaná kuřecí prsa sypaná bylinkovou strouhankou, šťouchaný brambor s jarním hráškem

Kuřecí prsa, zeleninový vývar, bouquet garni, bílé víno, strouhanka, bylinky, brambory, hrášek

Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit, tato metoda je velmi šetrná k masu, které si tak zachová veškeré chuťové kvality

Příloha – šťouchaný brambor s jarním hráškem

(Bez posypu strouhankou bezlepkové)                                    97,-

 

Bulgur s jarními fazolkami, hráškem a sýrem Bergader

Bulgur, zeleninový vývar, jarní fazolky, čerstvý hrášek, jarní cibulka, máta, hladkolistá petržel, sýr Bergader

(Vegetariánské)                                                         86,-



Steak a obědový salát týdne

Krůtí steak na čerstvých bylinkách s novými bramborami, salsou verde a špenátovým salátkem

Krůtí stehenní steak, rozmarýna, citronový tymián, rané brambory, domácí salsa verde, mladý špenát (Bezlepkové)                                                             146,-



Dubáčkový salát s kozím sýrem, zelenou čočkou a červenou řepou

Salát dubový od pěstitelky paní Drápalové z Břeclavi, pečená červená řepa, francouzská zelená čočka, čerstvý kozí sýr, máta, hladkolistá petržel (Vegetariánské, bezlepkové)                                               95,-



Domácí sladkosti:

Čokoládové brownies podávané s plátky jahod a domácí šlehačkou                        35,-



Domácí lívance s jahodami a sladkou smetanou                                            68,-


22.5.2013