středa 5. června 2013

5.6.2013



5. 6. 2013
Denní nabídka:

Hovězí vývar s krupicovými knedlíčky a domácími nudlemi
Hovězí vývar, hovězí maso, kořenová zelenina, krupice, vejce, mléko, domácí nudle nejmilejší babičky paní Brabcové
(Bez zavářky bezlepkové)                                           35,-


Pošírovaná vepřová panenka s celerovým pyré
Vepřová panenka, hovězí vývar, růžové víno, rozmarýn, tymián, česnek, celer, máslo. Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit, tato metoda je velmi šetrná k masu, které si tak zachová veškeré chuťové kvality
(Bezlepkové)                                                             105,-
Dušené telecí maso na žampionech s bramborovými plackami se šalvějí
Telecí mléčná plec, cibule, česnek, suché bílé víno, rajčata, rozmarýn, žampióny, mouka
Příloha: Bramborové placky se šalvějí                      107,-

Vegetariánské těstoviny carbonara
Domácí těstoviny pappardelle, pórek, vejce, parmazán (Vegetariánské)                                                     83,-
Steak a obědový salát týdne

Hanger steak na sečuánském pepři s asijským salátkem a opékaným bramborem
Hovězí veverka (Tento druh hovězího masa na pultech řeznictví často nenajdete, sami řezníci si ho schovávají pro sebe, kvalitou se více než vyrovná pravé svíčkové), pekingské zelí, koriandr, nové brambory
(Bezlepkové)                                                              178,-

Waldorfský kuřecí salát
Kuřecí prsa, opečené vlašské ořechy, řapíkatý celer, jablka, majonéza, zakysaná smetana, šalotka, česnek, salátové lůžko
(Bezlepkové)                                                         93,-
Domácí sladkosti:
Jablkový pie                                           35,-
Lívance s jahodami nebo meruňkami
a kysanou smetanou                             68,-