čtvrtek 20. března 2014

20. 3. 2014 První jarní den

První jarní den a my ho uctíme čerstvým špenátem, hlívou ústřičnou, a vejcem – na jaře, jak jinak… Zima byla mírná, ale vitamíny stejně chybí.


Dršťková polévka z hlívy ústřičné


Hlíva ústřičná, cibule, mletá paprika z maďarských specialit na Pekařské ulici, česnek, majoránka, kmín


(Bezlepkové-vegetariánské)


35,-


 


Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky


Vepřová plec, slanina, cibule, kmín, mletá paprika z maďarských specialit na Pekařské ulici, listový špenát, cibule, česnek medvědí, brambory, mouka, vejce


87,-


 


Špenát s vejcem a chlupatými knedlíky


Vejce, listový špenát, cibule, česnek medvědí, brambory, mouka, vejce


(Vegetariánské)


78,-


 


Hlívu ústřičnou nakupujeme v chráněné dílně v Tuřanech.


Týdenní nabídka


 


Steak z hovězí roštěné s vinou omáčkou a salátkem


Hovězí roštěná, červené víno Frankovka pánů Trpělky & Oulehly, jablečný ocet, pepř, hovězí vývar, salátek


(Bezlepkové)


187,-


 


Fenyklový salát s pomerančem


Fenykl bulva, pomeranč ,jarní cibulka, pomerančová šťáva, balsamikový ocet, salátové lůžko


(Bezlepkové-vegetariánské)


96,-


 


Přílohy:


 


Vařené brambory                       25,-


Šťouchané brambory                30,-


Opékané brambory                   35,-


Arabský chleba 2ks                   25,-


 



20. 3. 2014 První jarní den